Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Utajená smrť herca Bindasa z Červeného vína: Rodina ututlala pohreb!

Herec Eduard Bindas je pochovaný v bratislavskom Slávičom údolí. Zobraziť galériu (5)
Herec Eduard Bindas je pochovaný v bratislavskom Slávičom údolí.

BRATISLAVA - Utajená smrť! Eduard Bindas (†86), známy z vyše desiatky filmov a najmä z dabingu, už nie je medzi nami. Topky.sk zistili, že herec navždy odišiel 28. októbra. Napriek tomu, že od jeho skonu uplynuli už skoro dva týždne, nevedeli o tom žiadni jeho hereckí kolegovia. Touto informáciou nedisponovalo ani divadlo, kde naposledy účinkoval. Dokonca ani matrika v jeho rodnom meste. Rodina si totiž nepriala, aby bola s touto skutočnosťou oboznámená verejnosť.

Žil v ústraní a tak aj odišiel! Eduard Bindas sa po odchode na dôchodok stiahol z verejného života. Nemal totiž takmer žiadne herecké ponuky, riešil finančné aj rodinné problémy. S médiami vôbec nekomunikoval. A tento zvyk zachovala aj jeho rodina.

Podľa našich zistení totiž pán Bindas nedávno zomrel. Túto informáciu však nebolo ľahké si overiť. „Nikto z hercov o tom nevie,” povedal náš zdroj. Na Novej Scéne, kde naposledy účinkoval, sme sa tiež veľa nedozvedeli. „Nikto nás s tým oficiálne neoboznámil, nevieme, či je to pravda,” povedali nám v divadle.

Dokonca ani na matrike v Strážskom, kde sa herec narodil, netušili o jeho smrti. Nakoniec sa nám podarilo dopátrať sa k nejakým údajom. Eduard Bindas skonal 28. októbra a pohreb mal podľa našich informácií minulý utorok. Ako napísal náš čitateľ, na poslednej rozlúčke sa takmer nikto nezúčastnil - dovedna vraj iba sedem ľudí.

Topky.sk zistili, prečo tomu bolo tak. „Mali sme zakázané o tom hovoriť. Rodina si to neželala,” dozvedeli sme sa dôvod najvyššieho utajenia na cintoríne v Slávičom údolí. Práve tam herec a dabér našiel miesto svojho posledného odpočinku.

Eduard Bindas sa narodil 3. januára 1926 v Strážskom. Hral v divadlách v Košiciach, Martine, Žiline a naposledy na Novej Scéne v Bratislave. Účinkoval napríklad vo filmoch Kapitán Dabač (1959), Jánošík I-II (1962-63), Červené víno (1976), Keď jubilant plače (1984). Naposledy si zahral epizódnu úlohu v seriáli Mesto tieňov. Daboval napríklad pána Wilsona, ktorého trápil Denis - postrach okolia, či postavu Kornelia Fudgea zo série o Harrym Potterovi.

VIDEO: Ukážka z filmu Kapitán Dabač, v ktorom účinkoval Eduard Bindas.

Kpt. Dabac

VIDEO: Eduard Bindas účinkoval aj vo filme Jánošík.

Janosik

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu