Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zomrel moderátor Casey Kasem (†82), ktorý nadaboval Shaggyho zo Scooby-Doo

Casey Kasem nadaboval aj populárnu postavičku Shaggyho Zobraziť galériu (8)
Casey Kasem nadaboval aj populárnu postavičku Shaggyho (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Zomrel americký rozhlasový moderátor Casey Kasem, ktorý uvádzal obľúbenú týždenný hitparádu Top 40 a prepožičal aj hlas postavičke hippie detektíva "Shaggyho" z kresleného televízneho seriálu Scooby-Doo.

Moderátor zomrel dnes ráno obklopený rodinou a priateľmi, oznámila jeho rodina. Bolo mu 82 rokov. Kasem je jedným z tvorcov populárnej hitparády American Top 40, ktorá sa začala vysielať v roku 1970 v Los Angeles a rozšírila sa na stovky rozhlasových staníc, vrátane armádneho rozhlasu. Kasem, detroitský rodák s libanonskými predkami, tento program moderoval do roku 2004. Piesne uvádzal poviedkou na tému cesty daného speváka k úspechu a čítal listy od poslucháčov. S nimi sa potom pravidelne lúčil slovami "Stojte nohami na zemi a mierte ku hviezdam".

V roku 2009 odišiel do dôchodku. V posledných rokoch trpel demenciou a bol zatiahnutý do sporu medzi svojou druhou ženou a tromi deťmi z prvého manželstva. Tí vraj tvrdili, že Kasemova žena ho drží bokom od priateľov a členov rodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu