Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ako mať úspešné dieťa?

Ako mať úspešné dieťa? Zobraziť galériu (3)
Ako mať úspešné dieťa? (Zdroj: ipark.sk, photl.com)

Spisovateľ a novinár Paul Tough vo svojej novej knihe Ako mať úspešné dieťa pátra po skutočných dôvodoch úspechu. Je možné, aby dieťa z problémovej a chudobnej rodiny bolo v živote úspešnejšie ako to, ktoré je materiálne zaistené a rodičmi podporované? Čo by sme mali v našich ratolestiach povzbudzovať a rozvíjať? Je charakter dôležitejší než znalosti? A dá sa formovať?

​Autor knihy si v publikácii kladie provokatívne otázky, na ktoré odpovedá s pomocou najnovších vedeckých a hlavne psychologických poznatkov. Hoci sa kniha Ako mať úspešné dieťa nevyhýba odbornejším pojmom a problémom, je napísaná pútavo. A to aj vďaka množstvu príkladov z praxe - príbehov detí a rodín, ku ktorým sa autor opakovane vracal niekoľko rokov.

Kniha je zásadným príspevkom do diskusie, ako by malo vyzerať súčasné vzdelávanie detí. Ocenia ju nielen rodičia a pedagógovia, ale aj politici a úradníci. Anglické noviny The Economist publikáciu zhodnotili nasledovne: "Kvalitná a provokatívna kniha... Napísaná elegantne a s veľkými ambíciami."

Tento medzinárodný bestseller bol preložený do 24 jazykov. V knihe Ako mať úspešné dieťa sa okrem iného dozviete, prečo sú odhodlanie, zvedavosť a vytrvalosť dôležitejšie než inteligencia. Dielo napísal kanadsko-americký spisovateľ a zároveň hlásateľ Paul Tough. Ten prispieva svojou tvorbou aj do najprestížnejších amerických novín a periodík (New York Times, New Yorker). Zaoberá sa najmä vzdelávaním.

Knihu nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu