Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusi si po Kryme privlastnili aj ukrajinských vojakov: Celkovo 72 vojenských útvarov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Celkovo 72 ukrajinských vojenských útvarov na Kryme vo štvrtok požiadalo o pripojenie sa k ruským ozbrojeným silám. Oznámil to dnes ruský minister obrany Sergej Šojgu, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.

"Včera sa 72 vojenských útvarov takmer v plnej sile rozhodlo pripojiť k ruským ozbrojeným silám. Momentálne vybavujeme záležitosti ohľadom služby a občianstva vojakov i dôstojníkov týchto oddielov," povedal Šojgu.

Každý z týchto mužov si podľa ministra môže zvoliť jednu z troch možností: pokračovať vo vojenskej službe v ruských ozbrojených silách, ukončiť svoje pôsobenie v armáde a zostať žiť na Kryme, alebo opustiť tento čiernomorský región. Tým, ktorí budú chcieť zotrvať v službách ukrajinskej armády, bude poskytnutý odvoz aj s ich rodinami a majetkom na územie Ukrajiny. 

Ruský prezident Vladimir Putin dnes podpísal balík zákonov o prijatí Krymskej republiky a mesta Sevastopol do zväzku Ruska a o vytvorení dvoch nových subjektov Ruskej federácie. Slávnostný akt sa uskutočnil v Katarínskej sále Kremľa v prítomnosti vedenia oboch komôr ruského parlamentu - Štátnej dumy a Rady federácie. Počet subjektov Ruskej federácie sa tak zvýšil z 83 na 85.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu