Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ukrajina v anarchii: Brutálna vražda vodcu opozície, Rusi ho vraj zastrelili ako psa!

Radikálny aktivista Oleksandr Muzyčko je mŕtvy. Zobraziť galériu (2)
Radikálny aktivista Oleksandr Muzyčko je mŕtvy. (Zdroj: lifenews.ru)

KYJEV – Ukrajinské ministerstvo vnútra dnes potvrdilo smrť známeho aktivistu radikálneho nacionalistického hnutia Pravý sektor Oleksandra Muzyčka, známeho aj pod prezývkou Saško Bilyj. O život prišiel počas policajnej operácie, ktorej cieľom bolo jeho zadržanie, dodal rezort vnútra.

 Muzyčko bol výraznou postavou nedávnych protivládnych protestov na Ukrajine a Rusku poslúžil ako dôkaz jeho tvrdení, že dominantnou silou na demonštráciách sú radikálni nacionalisti, spresnila agentúra AP. Práve ochranou ruských krajanov Moskva zdôvodnila obsadenie a nedávne pripojenie Krymského polostrova k Ruskej federácii.

Mnohí pozorovatelia bagatelizujú vplyv Pravého sektora na vývoj na Ukrajine. Polícia informovala, že pátranie po Muzyčkovi spustila v súvislosti s jeho trestnou činnosťou, výtržníctvom a vyhrážaním sa verejným činiteľom. Muzyčko bol koordinátorom Pravého sektora v oblasti západnej Ukrajiny.

Oleksandr Muzyčko
Zobraziť galériu (2)
Oleksandr Muzyčko  (Zdroj: rt.com)

Ministerstvo vnútra dnes spresnilo, že Muzyčko bol zastrelený po tom, ako spustil paľbu na políciu. Tlačová služba ministerstva vnútra Rivenskej oblasti však dnes zasa uviedla, že Muzyčkovu smrť prešetruje v súvislosti s podozrením zo spáchania vraždy. 

Podľa ukrajinských médií totiž skupina neznámych mužov Muzyčka a ďalšie štyri osoby v pondelok uniesla z jednej z kaviarní v Rivne a odviezla na neznáme miesto. Muzyčkovo telo našli neskôr pri dedine Barmaki neďaleko mesta Rivno. 

Pravý sektor vo svojom vyhlásení pre médiá spresnil, že vrah ho strelil dvakrát priamo do srdca, pričom pred tým sa ešte zrejme ubezpečil, že nemá na tele nepriestrelnú vestu, keďže odev na hornej časti tela mal dotrhaný.

Muzyčko sa nechal mlátiť prostitútkami:

V Rusku viedli proti Muzyčkovi trestné stíhanie pre podozrenie z vraždy ruských vojakov. Muzyčko sa totiž v 90. rokoch zapojil do tzv. prvej čečenskej vojny, keď pôsobil ako telesný strážca vtedajšieho čečenského prezidenta Džochara Dudajeva. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu