Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Snowboardová výstroj Hablovičovej leží v skrini

Lucia Hablovičová Zobraziť galériu (15)
Lucia Hablovičová

BRATISLAVA - Tohtoročná lyžovačka bez poriadnej snehovej nádielky prekáža aj viacerým známym tváram.

Niektoré dúfajú, že sa predsa len ešte počasie polepší, ďalší plánujú vycestovať za snehom do zahraničia. Sú však aj takí, ktorí svoju výstroj odkladajú do kúta.

"Nič sa s tým nedá robiť," hovorí moderátorka Alena Heribanová, ktorá však nedostatok snehu vidí aj z tej lepšej stránky. "Má to svoje výhody, nelámeme si nohy, na cestách nemáme poľadovicu, nemusíme odpratávať sneh," povedala s úsmevom moderátorka, ktorá si asi počká, kým nasneží u susedov. "My chodíme na rakúsky Stuhleck, tam býva sneh, hneď ako sa trošku zozimí," plánuje známa tvár Slovenskej televízie.

Miko Hladký z kapely Gladiátor dúfa, že na Slovensku nasneží. Lyžovať sa totiž v týchto dňoch dá len v asi desatine lyžiarskych stredísk, aj to zväčša na umelom snehu. "Táto zima je veľmi zlá, je mi to ľúto. Ale dúfam, že si ešte sneh užijem," povedal ČTK spevák, ktorý sa na Tále chystá už budúci týždeň.

"Moja snowboardová výstroj, ktorá je pomerne neopotrebovaná a nová, zatiaľ leží v skrini a obávam sa, že tento rok ani na ňu nepríde," krčila plecami riaditeľka súťaže Miss Slovensko Lucia Hablovičová. Oprášiť sa ju chystala ešte vlani aspoň na víkend, ale nakoniec jej to ani raz nevyšlo.

"Počasie v Bratislave je tak katastrofálne, že skôr už pomýšľam na jarné prechádzky ako na lyžovačku," hovorí Hablovičová, ktorá bude mať až do aprílového finále Miss plné ruky práce a tak nevylučuje, že sa za snehom vyberie hoci aj v lete. Asi pred tromi rokmi totiž absolvovala lyžovačku v auguste v rakúskych Alpách, čo vraj bol veľmi zaujímavý zážitok.

Bývalému hokejovému reprezentantovi Jozefovi Golonkovi sneh až tak nechýba, skôr romantika, ktorú zima so sebou prináša. "Mne chýba to, že sa prejdem, zaveziem decká na svah, dáme si punč, stretneme tam známych," povedal niekdajší vrcholový športovec, ktorý mal ako hokejista lyžovačku zakázanú kvôli zraneniam. Mimo sezóny si však stihol vyskúšať viaceré významné lyžiarske strediská, dokonca pracoval aj vo firme na výrobu lyží.

Podľa neho je celoeurópskou katastrofou, že sa sneh sťahuje do viac ako dvojtisícových výšok. "Vidím to čierne, to otepľovanie globálne. S tým, keď si vo svete nezačnú robiť ťažkú hlavu, aj Američania, tak by sme sa v priebehu 30 až 40 rokov mohli dožiť nepríjemných situácií," myslí si Golonka, ktorý sa vlani cez snehové záveje nevedel dostať ani ku svojej chate na Krpáčove.

Podľa predpovede počasia tak skoro nenasneží. Hoci sa mierne ochladilo, až do konca týždňa majú teploty stúpať nad nulu a z oblohy bude padať tak akurát dážď.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu