Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kvôli poľadovici havaroval český autobus, zranili sa aj štyri deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIBEREC – Šesť osôb, vrátane štyroch detí, sa dnes zranilo, keď v okolí Liberca na severe ČR havaroval na poľadovicou pokrytej ceste linkový autobus. Informáciu priniesli internetový server iDNES.cz i spravodajská televízia ČT24.

 K nehode vozidla typu Mercedes, v ktorom cestovalo 40 osôb, vrátane 34 detí, došlo za obcou Osečná v smere na Český Dub. Autobus skončil na boku v priekope. Dve dospelé ženy utrpeli stredne ťažké zranenia a štyri deti vyviazli so zraneniami ľahkými. Pôvodne prišli z dejiska nehody správy o bezvedomí vodiča autobusu, ktoré však hovorkyňa záchrannej služby v krátkom čase dementovala s tým, že vyviazol bez zranení.

Vodiči sanitiek mali problém previezť zranených z miesta nehody, pretože cesty boli extrémne šmykľavé, napokon namiesto bližšieho Jablonca smerovali kvôli tomu do Českej Lípy. Záchranári súčasne apelovali na cestárov, aby vo veci urgentne konali.

Polícia cestnú komunikáciu kvôli odstraňovaniu následkov nehody dočasne uzavrela. Problém s klzkým povrchom mali však aj hasiči, pretože aj nimi vyslaný náhradný autobus pre pasažierov dorazil kvôli stavu cesty na miesto určenia až s oneskorením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu