Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V SDKÚ sa hovorí o odchode poslancov, zatiaľ sa spomínajú traja

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanecký klub SDKÚ-DS a strana samotná možno stratí niekoľkých členov.

Ako dnes potvrdili viaceré od seba nezávislé zdroje z vedenia strany, o odchode vážne uvažuje predsedníčka poslaneckého klubu Lucia Žitňanská a poslanci Miroslav Beblavý a Magdaléna Vášáryová. Svoj verdikt by mohli oznámiť už na štvrtkovom (12.12.) rokovaní Prezídia či na sobotňajšej (14.12.) Ústrednej rade.

Beblavý konkrétny byť nechcel a povedal, že je stále členom SDKÚ-DS. Na otázku, ako dlho ešte, odvetil, že "riešime našu budúcnosť v strane". Žitňanská sa odmietla vyjadriť, Vášáryová to označila za bulvár.

Jedným z dôvodov nespokojnosti má byť aj to, že predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo údajne pritiahol k strane právnika Dušana Repáka, ktorý zastupoval poslancov ĽS-HZDS pred Ústavným súdom SR v čase, keď poslanci hnutia Vladimíra Mečiara chceli zrušiť špeciálny súd.

O Žitňanskej nespokojnosti sa hovorilo už od času, keď v súboji o predsednícky post prehrala práve s Frešom. Následne s kolegom Beblavým založili projekt Tvoríme Slovensko. To sa stretlo s nevôľou viacerých straníkov a svoje kroky museli vysvetľovať aj Prezídiu SDKÚ-DS. Po šesťhodinovom rokovaní obišli obaja bez trestu, pričom Frešo deklaroval, že Žitňanská má jeho dôveru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu