Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jedna z najväčších tragédií v Nemecku: Pri zrážke lietadiel zahynuli štyri deti!

Trosky lietadiel sa roztrieštili v okruhu 100 metrov Zobraziť galériu (2)
Trosky lietadiel sa roztrieštili v okruhu 100 metrov (Zdroj: n-tv.de)

WӦLFERSHEIM - Pri sobotňajšej zrážke dvoch malých lietadiel na západe Nemecka zahynulo osem ľudí, vrátane štyroch detí. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

Nehoda, ku ktorej došlo približne 30 kilometrov severne od Frankfurtu v blízkosti mesta Wölfersheim, je pritom jednou z najhorších leteckých nešťastí v krajine za posledné roky. Príčiny nehody sú stále predmetom šetrenia.

Lietadlá sa zrazili vo vzduchu krátko po 16. hodine a vzápätí sa zrútili na zem. Polícia objasnila, že v čase zrážky na palube jedného stroja bolo päť, v druhom traja ľudia. Podľa iformácií nemeckého portálu n-tv.de sú trosky lietadiel roztrieštené v okruhu sto metrov. Vyšetrovanie príčin hroznej tragédie zrejme bude trvať niekoľko dní.

 

Tragédia v Nemecku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: n-tv.de)

 

K havárii lietadla došlo v Nemecku aj v marci v blízkosti letiska Egelsbach, tiež šlo o malé lietadlo. Pri nehode vtedy zahynuli traja muži a štyri ženy. V auguste 2011 došlo k zrážke dvoch nemeckých lietadiel v Rakúsku, pri ktorej zahynuli traja ľudia. V roku 2009, zahynuli štyria ľudia po tom, čo sa zrazil vrtuľník s malým lietadlom v Bádensku-Württembersku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu