Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvé zmeny po výmene šéfa SDKÚ: Pokladník Kucej končí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pokladník SDKÚ-DS Igor Kucej končí vo svojej funkcii. Stane sa tak už v najbližších dňoch. Formálne jeho agendu od pondelka (4.6.) bude mať na starosti riaditeľ ústrednej kancelárie SDKÚ-DS a predseda regionálneho zväzu strany v Trnave Milan Roman.

Roman bude túto funkciu vykovávať len dočasne. Podľa stanov SDKÚ-DS musí pokladníka zvoliť prezídium strany. Podľa Lukáča sa tak stane na jednom z jeho najbližších rokovaní, pravdepodobne ešte v júni.

O tom, že Kucej nebude vo svojej funkcii pokračovať, hovoril predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo ešte predtým, ako bol zvolený za predsedu SDKÚ-DS. "Je to moja predstava, s ktorou kandidujem," komentoval plánovanú výmenu.

Kucej by však na poste neostal ani v prípade, ak by sa šéfkou strany stala exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS). Tá totiž predpokladala, že by sa post straníckeho pokladníka zrušil úplne. S Kucejom sa spájalo v minulosti viacero medializovaných podozrení, ktoré sa týkali SDKÚ-DS. V jednom prípade po spochybňovanom financovaní strany sa dokonca vtedajší predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda rozhodol stiahnuť z čela kandidátky pred parlamentnými voľbami v roku 2010. Meno hlavného pokladníka sa objavilo osemkrát v negatívnom kontexte aj v údajnom spise tajnej služby Gorila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu