Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Neskutočná atmosféra: Tisícky fanúšikov tlačili Slovákov do finále!

Radosť fanúšikov pred nákupným centrom Eurovea Zobraziť galériu (24)
Radosť fanúšikov pred nákupným centrom Eurovea (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE - Námestie pred nákupným centrom Eurovea sa stalo dočasným táborom pre približne 7000 hokejových fanúšikov. Dresy, šiltovky a šály zaplnili celé námestie a kto so sebou nenesie aj nejaký slovenský znak, jednoducho nezapadal do davu.

Fandíte aj vy priamo z námestia alebo miesta, kde je skvelá atmosféra? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO aj s krátkym popisom na fotky@topky.sk.

Fanúšikovia začali prichádzať k Eurovei už tesne po obede. Postupne si obsadzovali miesta na státie a sledovali hokejový zápas medzi Fínskom a Ruskom. "Vtedy ich tu však bola asi tisícka, potom ich tu bolo určite sedemkrát viac," povedal Ján Urban zo Slovenského zväzu ľadového hokeja. Zväz podobné akcie organizuje stále, ak hokejisti hrajú aspoň o štvrté miesto. "Je to naša povinnosť pre tých, ktorí žijú hokejom," dodal.

Radosť divákov ktorí sledujú
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

Semifinálové zápasy svetového šampionátu sú vysielané na veľkoplošnej obrazovke vo veľkosti šesť krát štyri metre. Ak práve neprebieha priamy prenos, fanúšikov zabáva moderátor a okolím sa rozliehajú známe hokejové hymny. Povzbudzovanie fanúšikov, keď sa puk blíži k súperovej bránke, otriasa aj oknami divadla. Fandia malí aj veľkí. "Atmosféra je skvelá, aj hokej je skvelý. Dúfam, že to vydrží a vyhráme," povedal Urban po druhej tretine.

Radosť divákov ktorí sledujú
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

Bratislavský magistrát posilnil počas tohto víkendu aj výkon mestskej polície. "Tá bude koordinovať bezpečnostné opatrenia so štátnou políciou," dodal hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Radosť divákov ktorí sledujú
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)
     
Námestie pred Euroveou bude žiť hokejom aj v nedeľu (20.5.) popoludní. Fanúšikovia budú môcť povzbudzovať až do večera.

Radosť divákov ktorí sledujú
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)


HOKEJ - Eurovea

Vyše sedemtisíc ľudí prišlo na hokej aj v Košiciach

Košický amfiteáter zažil neuveriteľne strhujúcu atmosféru, ktorú vytvorilo vyše sedemtisíc návštevníkov spoločne pozerajúcich zápas našich hokejistov s Čechmi, nad ktorými sa nám podarilo vyhrať. Nechýbali vlajky, transparenty, hokejové dresy, klobúky, trúbky, rapkáče, sem-tam sa ozvala aj vuvuzela. Už po prvom góle našich bola fantastická atmosféra a výbuchy nadšenia. Nálada trošku poklesla, keď Česi vyrovnali. Našich hokejistov odmenili Košičania standing ovation a volaním Slovenskóóó, Slovenskóóó...

Vyše sedem tisíc divákov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

„Je tu super atmosféra. Také emócie človek doma pri televízore nezažije,“ hodnotil jeden z divákov. Ďalšia diváčka prezradila, že patrí k veľkým fanúšikom hokeja. „Som rada, že to mestská časť dokázala hoci na poslednú chvíľu zariadiť. Určite by som prišla, aj keby to stálo viac ako euro na dva dni,“ povedala. „Naši hrali fantasticky. Taký dobrý hokej sme už dávno nevideli. Určite prídeme aj zajtra,“ prezradil manželský

Vyše sedem tisíc divákov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

V nedeľu amfiteáter zaplnia opäť priaznivci hokeja. Očakáva sa, že zápas našich s Rusmi o zlato si príde pozrieť ešte viac ľudí. Možno padne aj rekord v návštevnosti z minuloročných MS, ktorý je dvanásťtisíc divákov.

Vyše sedem tisíc divákov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

Hokej v priamom prenose si do košického amfiteátra, kde košická mestská časť nainštalovala veľkoplošnú obrazovku, prišlo pozrieť viac ako sedemtisíc divákov. Pre návštevníkov zabezpečili aj predaj občerstvenia, nechýbal ani stánok s hokejovými suvenírmi, vlajkami. Starostovi mestskej časti Košice – Severe Mariánovi Gajovi sa podarilo zabezpečiť veľkoplošnú LED obrazovku na poslednú chvíľu. Okrem poriadkovej služby zabezpečili aj zdravotnícku hliadku. O reguláciu dopravy v okolí amfiteátra sa postarala polícia.

Vyše sedem tisíc divákov
Zobraziť galériu (24)

 

 

V Prešove prišli fanúšikovia podporiť Slovákov na zimný štadión

Atmosféru semifinálového zápasu slovenskej a českej hokejovej reprezentácie na 76. svetovom šampionáte si v sobotu počas sledovania prenosu na zimnom štadióne v Prešove spolu s tisíckami fanúšikov vychutnával aj Martin Štrbák, zlatý medailista z MS vo Švédsku spred 10 rokov.
      

Neskutočná atmosféra: Tisícky fanúšikov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: GLOBAL24)

Spoločne s rodinou a ďalšími hokejistami sa tešil z víťazstva nad tradičným rivalom a zároveň aj z postupu do finále majstrovstiev sveta. "Bolo to síce narýchlo zorganizované, ale bola tu taká kulisa, že som si pripadal, ako keby som bol v Helsinkách," povedal po skončení duelu Štrbák.
      
Neskutočná atmosféra: Tisícky fanúšikov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: GLOBAL24)

Po strelení druhého slovenského gólu nastala v hľadisku obrovská radosť a v podstate až do konca stretnutia nebolo počuť ani hlas televíznych komentátorov. Prenos diváci sledovali na troch veľkých plátnach, ktoré boli umiestnené na ploche ihriska. Ľudia však fandili ako keby na ľadovej ploche korčuľovali hráči, pričom najviac sa ozývalo meno brankára Jána Laca. Po treťom góle už fanúšikovia oslavovali mexickými vlnami. "Boli to obrovské nervy. Záverečná tretina snov, to bol adrenalín a obrovská húževnatosť tých chlapcov, nasadenie, srdce, neviem to slovami vyjadriť. To, čo bude zajtra, bude zajtra, ale už teraz dosiahli niečo fantastické," dodal Štrbák.

Neskutočná atmosféra: Tisícky fanúšikov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: GLOBAL24)

Bývalý slovenský reprezentant René Pucher, ktorý v súčasnosti pôsobí na poste viceprimátora mesta, bol fanúšikmi nadšený. "To, čo sa tu zišlo na prešovskom zimáku, je niečo úžasné. Čakal som, že príde nejakých 300–400 ľudí a nakoniec to boli tri tisícky. Perfektná atmosféra. Som rád, že Prešovčania vedia, čo je hokej a že mu fandia," uviedol Pucher na adresu fanúšikov, ktorí zo štadióna odchádzali so skandovaním, že nasledujúci deň bez zlata domov neodídu.

 

Prečítajte si: Nech Bože dá: Hokejový zázrak sprevádza jediná skutočná hymna

Viac o hokejovom ošiali si môžete prečítať na Športkách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu