Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Machala: Priemyselné kamery potvrdia, že som Janovica nenapadol

Tomáš Janovic
Tomáš Janovic

BRATISLAVA - Spisovateľ a publicista Drahoslav Machala je presvedčený, že priemyselné kamery môžu dokázať nepravdivosť medializovaných informácií, podľa ktorých v priestoroch bratislavskej Hlavnej pošty napadol známeho literáta Tomáša Janovica s manželkou.

"Rozhodne popieram akýkoľvek útok na pána Janovica a jeho manželku, čo môžu potvrdiť aj zábery priemyselných kamier," vyhlásil v stanovisku, ktoré poskytol TASR. "Túto udalosť nebudem ďalej interpretovať cez médiá, pretože z nej umelo urobili zveličenú dramatickú verziu skutočnosti," vyhlásil Machala s tým, že voči tejto "kampani" sa bude brániť právnymi prostriedkami. Zdôrazňuje však, že "udalosť zo dňa 18. apríla 2012 tak, ako ju opisuje pán Janovic a sprostredkovane pani Vášáryová, nie je pravdivá".

Tomáš Janovic a následne aj poslankyňa SDKÚ-DS Magdaléna Vášáryová pre médiá uviedli, že Machala napadol Janovica najprv slovne a keď ten verbálny útok opätoval, zaútočil na manželský pár aj fyzicky. Janovic následne podal na polícii trestné oznámenie.

"Dnes predpoludním sme prijali na príslušné policajné oddelenie oznámenie o tom, že včera v čase okolo 15.00 hod. mal v budove Hlavnej pošty v Bratislave sotiť do manželského páru muž, ktorého identitu obaja poznajú. Potom, čo do nich muž sotil, obaja spadli na zem. Predchádzať tomu mali slovné urážky. Podľa lekárskej správy si pád ženy zranenia nevyžiadal, muž doposiaľ u lekára nebol," uviedla pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Dodala, že vec je v súčasnosti v štádiu preverovania oznámenia. "Evidujeme ju ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. O ďalšom postupe budeme môcť rozhodnúť po obdržaní kamerového záznamu z pošty, ktorý sme si v tejto súvislosti už vyžiadali a taktiež po vykonaní všetkých potrebných úkonov dôležitých pre posúdenie tejto veci," uzavrela Kurucová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu