Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Detaily o Plese v opere: Moderátorkou Pálffy-Belányi, exkluzívny hosť Jamelia!

Andrea Pálffy - Belányi a Jamelia Zobraziť galériu (5)
Andrea Pálffy - Belányi a Jamelia

BRATISLAVA - Dvanásty ples v opere úderom na gong otvorí anglická speváčka Jamelia, ktorá o polnoci zaspieva svoj svetoznámy hit Superstar. V rámci programu, ktorým bude hostí sprevádzať moderátorka Andrea Pálffy-Belányiová, sa predstavia poprední operní sólisti Monika Fabiánová, Eva Hornyáková, Miroslav Dvorský, Aleš Jenis či mimoriadne talentovaná mladá speváčka Patrícia Janečková.

Ples v opere, ktorý sa uskutoční 7. januára v historickej budove Slovenského národného divadla, bude tradične prvým v plesovej sezóne."Prípravy 12. plesu v opere trvali takmer celý rok. Veľmi nám záleží na tom, aby sme každý ďalší ročník prišli s niečím novým a Ples v opere neustále posúvali o úroveň vyššie. Som presvedčená, že tento rok sa nám to podarilo ešte výraznejšie než po minulé roky,“ prezradila Andrea Cocherová, zástupkyňa hostiteľa Plesu v opere, ktorá spoločne s Čestným plesovým výborom dohliada na prípravu podujatia.

Špeciálnu úlohu v rámci programu zohrá už tradične speváčka, ktorej meno je známe aj ďaleko za hranicami Slovenska. Tento rok sa milej povinnosti symbolického otvorenia plesu úderom na gong ujme Jamelia. Program odštartuje v unikátnom prevedení veľkolepá Sinfonietta Leoša Janáčka pod taktovkou dirigenta Martina Leginusa. Tá sa prenesie do originálnej opernej medley.

"Po boku operných sólistov Moniky Fabiánovej, Evy Hornyákovej, Miroslava Dvorského a Aleša Jenisa vystúpi na doskách opery aj mimoriadne talentovaná mladá speváčka Patrícia Janečková, pre ktorú bude vystúpenie na prestížnom Plese v opere ďalším dôležitým míľnikom jej umeleckého vývoja,“ uviedol hudobný dramaturg plesu Matej Drlička.

Operu vystrieda baletné vystúpenie, v rámci ktorého sa predstavia prvotriedni umelci európskeho baletu Jurgita Dronina a Andrey Leonovitch. O hudobný sprievod pri prvých dvoch tanečných kolách sa postará svetoznáma viedenská Strauss capelle. Dvanásty ples v opere dá priestor aj domácej legende Jankovi Lehotskému, českej speváčke Báre Basikovej či trojici okúzľujúcich speváčok American Divas z USA. Režisérom plesového večera bude Ján Ďurovčík a o slávnostnú premenu divadla sa postará opäť dvorný architekt Plesu v opere Miloš Pietor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu