Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Róm strápnil celé Česko: V Kanade ho prichytili pri krádeži!

Tomáš Hvozdář prichytený pri čine
Tomáš Hvozdář prichytený pri čine (Zdroj: torontopolice.on.ca)

TORONTO - Jeden Čech peniaze vyhrá, druhý ich ukradne. Tomáš Hvozdář je ten druhý prípad. V Toronte si svojvoľne privlastnil tri pokladničky s dobročinnou zbierkou pre vojnových veteránov. V Kanade sa krátko nato stal najopovrhovanejšou osobou. Hanbu neurobil len sebe, ale celému Česku.

Dvadsaťšesťročného muža zachytili bezpečnostné kamery v troch pizzeriách, ako si odnáša vyzbierané peniaze. "Urobil som niečo, čo bolo veľmi hlúpe. Prispejem aj na zbierku," povedal lámanou angličtinou.

Podľa Hvozdářovho právnika jeho nevlastná osemnásťročná dcéra umiera na mozgový nádor a zostáva jej mesiac života. Kradol, pretože bol zúfalý. "Nemali sme žiadne peniaze, nemali sme čo jesť," ospravedlňoval sa obvinený na súde. "Viem, čo znamená zbierka vlčích makov, zmením sa. Je to neospravedlniteľné. K činu sa priznávam," vyhlásil Hvozdář, pričom dúfa, že sa na všetko zabudne. Súd ho umiestnil muža do domáceho väzenia.

Podľa viacerých tento prípad ohrozuje možnosť zrušenia vízovej povinnosti, ktorú českí občania voči Kanade majú. "Kanada veľmi dobre vie, prečo ich zaviedla. Pochopila totiž, že neprispôsobiví Rómovia z Českej republiky sa nestanú prispôsobivými cigánmi v Kanade. Chce sa týmto krokom chrániť," povedal senátor Jiří Čunek, ktorý je známy svojimi rasistickými postojmi, pre server parlamentnílisty.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu