Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vláda pomôže Rómom: Dá im 753 tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb Rómov vláda v rámci Dotačnej schémy na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenie mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity vyčlenila ďalšie tisícky eur.

 "Úrad vlády SR v rámci dotačnej schémy schválil podporu 106 projektov v celkovej sume 753-tisíc eur," povedala Iveta Duchoňová z Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity.

O podporu žiadalo 289 žiadateľov, ktorí spolu žiadali viac ako 5,1 milióna eur. Dotácie získali najmä obce a mestá, využiť ju môžu napríklad na podporu vzniku a činnosti komunitných centier, projektovú dokumentáciu, podporu zriaďovania autobusových zastávok pri rómskych osadách a skladov paliva k bytom nižšieho štandardu, ale aj na podporu vzdelávania a výchovy, rozvoj športových aktivít či zriaďovanie rómskych občianskych hliadok.

Jednotlivé žiadosti vyhodnocuje komisia, ktorá je poradným orgánom vedúceho Úradu vlády SR. "Dotáciu možno poskytnúť na základe vyhodnotenia a odporúčania komisie vedúceho Úradu vlády SR. Jednotlivé žiadosti predkladá komisii splnomocnenec prostredníctvom úradu splnomocnenca, očíslované a bez identifikácie žiadateľa tak, aby nebolo možné identifikovať osobu žiadateľa," vysvetlila Duchoňová. Dodala, že komisia pri rozhodovaní o priznaní dotácie prihliada len na tie žiadosti, ktoré pri posudzovaní dosiahli najmenej 50 percent bodov z celkového limitu 100 bodov a odporúčania komisie majú pre vedúceho Úradu vlády SR poradný charakter.

Zoznam podporených projektov je dostupný na http://www.romovia.vlada.gov.sk/data/files/8314.pdf.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu