Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Únik mafiánskych zoznamov má prvú obeť: Obvinili policajtku!

Obvinili policajtku z elitného útvaru Zobraziť galériu (2)
Obvinili policajtku z elitného útvaru

BRATISLAVA - Čiernu ovcu vo svojich radoch, ktorá mala vyniesť informácie o tzv. mafiánskych zoznamoch, sa podarilo odhaliť polícii. Ide o mladú policajtku jedného z najelitnejších útvarov - z Úradu boja proti organizovanej kriminalite!

Policajný šéf Jaroslav Spišiak dal celý prípad vyšetriť krátko na to, ako sa objavili aj druhé zoznamy s fotkami. Tie totiž pochádzajú z policajnej evidencie a je zrejmé, že unikli z polície.

Následne Spišiak potvrdil, že mali byť odcudzené práve z UBOKu a počítačoví experti zisťujú, kto ich posunul mimo policajný zbor. Minister vnútra hovoril o tom, že mohli uniknúť ešte v roku 2009 počas bývalej vlády. Exprezident polície Ján Packa však odmietol, že by polícia robila mafiánske zoznamy.  

Inšpekcia ministerstva vnútra bola v tomto prípade úspešná. Niekoľko ľudí muselo podstúpiť vyšetrenie na detektore lži. Neprešla cez neho jedna z mladých policajtiek. Ako uviedol minister vnútra Daniel Lipšic, ženu už obvinili zo zneužitia právomoci verejného činitela a "začalo sa konanie o jej prepustení z polície."

Ku dôvodom, prečo policajtka zoznam vyniesla a poskytla ho podsvetiu, sa minister ani šéf polície nechceli vyjadriť. Podľa našich informacií policajtka uviedla, že ju vydierali.

 

Únik mafiánskych zoznamov má
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu