Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Karle v tvári uviazol odistený granát, lekári ju odmietli operovať!

Röntgenový snímok Karlinej lebky Zobraziť galériu (3)
Röntgenový snímok Karlinej lebky

CULIACÁN - V Mexiku jej nepovedia inak ako "Zázračná žena" a už na prvý pohľad je jasné, prečo. Jednoducho povedané, to, čo sa prihodilo Karle Floresovej, je doslova na neuverenie.

Všetko sa to začalo v jeden všedný deň na ulici v meste Culiacán, kde trojnásobná matka predávala morské plody. Zrazu začula veľkú ranu a hneď nato ju niečo zrazilo na zem. Myslela si, že ju trafil kameň. Vtom na tvári ucítila veľké pálenie a keď sa jej dotkla, zistila, že sa z nej valí krv. Potom žena stratila vedomie.

Tridsaťdvaročnú Karlu okamžite previezli do nemocnice, kde si lekári najprv mysleli, že ju zasiahol nejaký druh projektilu. Následný röntgen a počítačová tomografia odhalili, že jej medzi hornou a dolnou čeľusťou uviazol "divný predmet". Neskôr sa ukázalo, že ide o odistený granát. Ten bol údajne vypálený z granátometu, pri zásahu Karlinej tváre však nevybuchol, "len" sa v nej zasekol.

V nemocnici okamžite vyhlásili poplach; keby totiž smrtiaca výbušnina explodovala, zabila by každého v okruhu desiatich metrov. Zdravotníkov i ostatných pacientov preto evakuovali. Nikto z lekárov zúfalú ženu nechcel operovať.

Na žiadosť riaditeľa Gaxiola Meza sa nakoniec našli štyria dobrovoľníci - dvaja anesteziológovia, jedna zdravotná sestra a chirurgička. V sprievode dvoch expertov na výbušniny zobrali Karlu na pole, aby neohrozovali životy ostatných. Pacientke v lokálnej anestéze najprv vykonali tracheotómiu (chirurgické otvorenie priedušnice, pozn. red.), aby mohla dýchať. Potom sa podujali na samotné vyoperovanie granátu.

Žena prišla o polovicu svojho chrupu a na tvári jej zostala veľká jazva. Podľa lekárov ju ešte počas nasledujúcich troch rokov čaká viacero plastických zákrokov. Mexická polícia už prípad vyšetruje, zatiaľ voči nikomu nevzniesla žiadne obvinenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu