Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mal stáť za vraždou Pápayovcov aj Raiszovcov, chystal návrat!

Bratia Raiszovci
Bratia Raiszovci

BRATISLAVA - Najkrvavejší mafiánsky masaker v dejínach Slovenska je opäť témou dňa! Bossa Ľudovíta Sátora, ktorý si mal v roku 1999 objednať vyvraždenie konkurenčného gangu Pápayovcov, dnes obvinili aj z vraždy bratov Raiszovcov. Práve oni mali vystrieľať bar v Dunajskej Strede.

Telá bratov našli tento mesiac zakopané pri Dunajskej Strede. Neoficiálne informácie dnes potvrdil policajný prezident Jaroslav Spišiak.

Po Sátorovi vyhlásili medzinárodné pátranie. Polícia už zaistila všetkých jeho najbližších spolupracovníkov. "Ak sa skrýva niekde, tak dúfam, že po takto oklieštenej možnosti manévrovania sa ho podarí zadržať, alebo získať iné relevantné dôkazy o jeho pôsobení," povedal Spišiak.

Bratia Csaba a Szilárd, ktorých súdili za vraždu klanu Pápayovcov, boli nezvestní od roku 2008. Údajným objednávateľom masakra v bare Fontána má byť práve Sátor. Ako informoval Spišiak, doteraz v prípade obvinili 11 osôb z rôznej trestnej činnosti, sedem z nich je už vo vyšetrovacej väzbe, traja zo siedmich sú vo väzbe v iných štátoch.

Sátor podľa Spišiaka pripravoval svoj návrat do Dunajskej Stredy s tým, že bude zbavený obvinení a bude môcť budovať svoju zločineckú kariéru naďalej. Polícii sa prihlásil svedok, ktorý chcel v prospech neho zmeniť výpoveď. Detektor lži však potvrdil, že klame. Polícia zaznamenala stretnutia Sátora s ľuďmi z podnikateľských či policajných kruhov, kde tvrdil, že má cestu, ako sa vrátiť a legálne podnikať.

K masakru došlo na konci marca 1999. Kráko po siedmej večer vtrhli do baru Fontána v Dunajskej Strede traja zamaskovaní muži so samopalmi. Vykríkli, že ide o policajnú akciu. Miestny boss Tibor Pápay so svojimi kumpánmi prestal hrať karty a čakal, čo sa bude diať.

Boli to však posledné sekundy jeho života. Dvaja ozbrojenci začali do údajných mafiánov strieľať. Útočníci zabili desať ľudí a po masakri zmizli v uličkách mesta. Údajnému objednávateľovi Sátorovi sa za záhadných okolností podarilo tesne pred zatknutím ujsť pred políciou do zahraničia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu