Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Benzín aj nafta od piatku zlacnejú o jeden cent

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenskí motoristi budú od piatku tankovať lacnejšie palivá. Cena litra benzínu aj nafty má klesnúť o jeden cent. Informovali o tom dnes internetové portály natankuj.sme.sk a tankovanie.sk, ktoré sledujú vývoj cien palív na čerpacích staniciach.

Dôvodom je pokles cien ropy a ropných produktov na svetových trhoch. Ak sa zlacňovanie palív potvrdí, priemerná cena najpoužívanejšieho 95-oktánového benzínu klesne zhruba na 1,25 eura za liter. Cena litra nafty sa podľa natankuj.sme.sk v priemere zníži na približne 1,125 eura, portál tankovanie.sk uviedol cenu 1,12 eura. Kým nafta zlacnie po prvýkrát od konca mája, cena benzínu poklesla aj minulý týždeň.

"Ceny ropy ako aj produktov z nej minulý týždeň na medzinárodných trhoch citeľne poklesli. Pokles cien je však stále do značnej miery kompenzovaný posilňovaním amerického dolára voči euru. To bráni prevádzkovateľom čerpacích staníc ísť výraznejšie s cenou dole," uviedol portál tankovanie.sk. Po aktuálnej úprave cien budú benzíny po zlacnení drahšie v porovnaní so začiatkom roka o 7,5 centu za liter. Na Nový rok bola cena nafty o 1,5 centu za liter lacnejšia oproti priemernej cene, ktorá bude platiť po aktuálnom zlacnení, napísal portál natankuj.sme.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu