Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Benzín od štvrtka zlacnie, ceny nafty sa nezmenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Motoristi na Slovensku budú od štvrtka tankovať lacnejší benzín. Cena litra benzínu má klesnúť približne o jeden cent, ceny nafty zostanú bez zmeny. Napísali to dnes viaceré internetové portály, ktoré sledujú vývoj cien palív na čerpacích staniciach.

Ak sa ohlásené znižovanie cien potvrdí, tankovanie litra najpoužívanejšieho 95-oktánového benzínu vyjde približne na 1,27 eura. Za liter nafty motoristi naďalej zaplatia zhruba 1,135 eura. Ceny benzínu aj nafty sa naposledy menili pred asi mesiacom, keď sa zdvihli zhodne o 1,5 centa.

"Mierne zníženie cien (...) je výsledkom klesajúcich cien ropy a ropných produktoch vo svete za ostatné týždne, hoci v posledných dňoch sa trend mierne otáča a ceny ropy naopak mierne rastú," zdôvodňoval ohlásenú úpravu cien portál tankovanie.sk. Nezanedbateľný podiel na zlacnení benzínu má aj silnejší kurz eura voči doláru, dodal server.

Benzín naposledy zlacnel začiatkom júna. Liter benzínu bude po započítaní ohláseného zníženia cien drahší v porovnaní so začiatkom roka o približne desať centov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu