Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Miba Steeltec vo Vrábľoch rozšíri výrobu, prijme stovku ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VRÁBLE - Rakúsky výrobca automobilových súčiastok Miba Steeltec vo Vrábľoch prijme v priebehu tohto roku okolo sto nových zamestnancov. Firme, ktorá v súčasnosti zamestnáva 170 ľudí, sa podarilo získať rozsiahlu zákazku od nemeckého výrobcu kompresorov Hoerbiger, informovalo dnes vedenie spoločnosti.

V minulom roku prišlo vo Vrábľoch pre hospodársku krízu o prácu vo viacerých firmách niekoľko stoviek zamestnancov. Miba vo vrábeľskom priemyselnom parku spustila výrobu brzdových a spojkových komponentov pred tromi rokmi. Vedenie spoločnosti vtedy predpokladalo, že investícia vo výške takmer 23 miliónov eur prinesie 300 pracovných miest.

Okrem Miby pôsobí v priemyselnom parku vo Vrábľoch napríklad aj rakúska strojárenská Hoeckle, Cesam s belgickým kapitálom vyrábajúci protipožiarne systémy či Kongsberg Automotive, ktorý vyrába riadiace systémy. Vlani viaceré firmy ohlásili pre znížený dopyt obmedzenie výroby a hromadné prepúšťania. Podľa primátora Tibora Tótha sa však firmy podnikajúce vo Vrábľoch stabilizovali. V priemyselnom parku v súčasnosti pracuje okolo 2000 ľudí. Ďalších približne 700 pracovných miest by mala priniesť investícia amerického výrobcu zdravotníckych pomôcok ICU Medical.

Investícia vo Vrábľoch nebola pre Mibu na Slovensku prvou. Koncern vstúpil do krajiny už v roku 1991, keď začal s výrobou v Dolnom Kubíne. Pre výstavbu nového závodu sa rozhodli po uzatvorení podniku v anglickom Sheffielde. Podľa predsedu predstavenstva koncernu Miba Petra Mitterbauera vybrali umiestnenie závodu pre výhodnou geografickú polohu, ale aj pre dobré skúsenosti s prvým závodom v Dolnom Kubíne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu