Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Seagle Air podala na seba návrh na konkurz

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Letecká spoločnosť Seagle Air, ktorá pre finančné problémy vlani na jeseň ukončila prevádzku, zrejme skončí v konkurze. Návrh na jeho vyhlásenie dnes podala sama firma, potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

"Dlžník Seagle Air dnes podal na Okresnom súde v Banskej Bystrici návrh na vlastný konkurz, súd o jeho vyhlásení rozhodne do 15 dní," povedala Spurná. Seagle Air vznikol v roku 1995, vo svojich počiatkoch sa sústredil na vybudovanie prvej leteckej školy na Slovensku. Neskôr založil dcérsku spoločnosť SEAGLE Jet, ktorá prepravovala najmä VIP klientov.

Od roku 2007 sa spoločnosť orientovala na charterovú prepravu väčšími lietadlami. Aerolinky od vlaňajšieho januára do konca októbra, keď ukončili prevádzku, prepravili viac ako 300.000 pasažierov. Lety uskutočňovali z Bratislavy, Prahy, Brna, Ostravy, Pardubíc, Budapešti a talianskej Verony.

Pre hospodársku krízu sa do finančných problémov dostali viaceré slovenské letecké spoločnosti. Konkurz vlani vyhlásil súd aj na skrachované nízkonákladové aerolínie SkyEurope, neskôr ho však zrušil pre nedostatok majetku firmy. Začiatkom marca vstúpila do reštrukturalizačného konania spoločnosť Air Slovakia, ťažkosti tento rok pripustila aj Danube Wings.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu