Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Súd povolil reštrukturalizáciu Air Slovakia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zadĺžená menšia letecká spoločnosť Air Slovakia získala od súdu povolenie na reštrukturalizáciu. Dnes to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Spoločnosť podľa portálu sme.sk od Leteckého úradu tiež získala späť licenciu potrebnú na prevádzku, ktorá má platnosť do konca apríla.

"Okresný súd Bratislava I. dňa 31. marca 2010 povolil reštrukturalizáciu dlžníka Air Slovakia a ustanovil do funkcie správcu (...) Vladimíra Neuschla," povedal Adamčiak. Dodal, že veritelia môžu prihlasovať svoje pohľadávky počas 30 dní od tohto termínu.

Reštrukturalizačné konanie, počas ktorého súd posudzoval, či ozdravný plán firmy povolí, prebiehalo od začiatku marca. Odvtedy má spoločnosť zaručenú ochranu pred veriteľmi. Medzi subjekty, ktorým aerolinky dlžia, patria podľa dostupných informácií viaceré firmy, Sociálna poisťovňa a zdravotné poisťovne. Na nevyplatené mzdy sa zase sťažovali jej zamestnanci. Firmu preveruje polícia, keďže dostala trestné oznámenie na neodvedenie dane a poistného.

V dôsledku hospodárskej krízy, ktorá sa prejavila v poklese počtu cestujúcich, sa dostali do problémov viaceré slovenské letecké spoločnosti. Vlani skrachoval nízkonákladový dopravca SkyEurope Airlines, ministerstvo dopravy neskôr odobralo licenciu ďalším aerolinkám Seagle Air. Finančné ťažkosti tento rok priznali aj Danube Wings.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu