Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Štátne lesy TANAP dosiahli vlani výnosy takmer 342,1 mil. Sk

BRATISLAVA - Príspevková organizácia Štátny lesy Tatranského národného parku (ŠL TANAP) so sídlom v Tatranskej Lomnici dosiahla v minulom roku výnosy takmer 342,1 mil. Sk pri nákladoch 341,9 mil. Sk. V roku 2004 tak evidovala kladný hospodársky výsledok na úrovni 164 tis. Sk. Vyplýva to zo zverejnenej výročnej správy ŠL TANAP za rok 2004.

Na výnosoch organizácie sa najväčšou mierou podieľali tržby zo zhodnotenia produkcie a služieb, ktoré dosiahli 257 mil. Sk. Štát poskytol ŠL TANAP bežné transfery a dotácie vo výške 77,6 mil. Sk a za prenájom utŕžila spoločnosť 7,5 mil. Sk. Z celkových nákladov vynaložila na zhodnotenie produkcie 179,6 mil. Sk, na obnovu, pestovanie a ochranu lesných ekosystémov 47,1 mil. Sk a na práce celospoločenského významu 49,6 mil. Sk.

Odstraňovanie následkov minuloročnej veternej smršte potrvá podľa výročnej správy ešte najbližších 15 až 20 rokov. Víchrica totiž rozvrátila lesné porasty na ploche 12,6 tis. hektárov a vyvrátila alebo polámala 2,5 mil. metrov kubických dreva. Na území spravovanom ŠL TANAP z toho leží 2,03 mil. kubíkov drevnej hmoty. Na odstraňovanie kalamity a záchranné a zabezpečovacie práce dostali vlani ŠL TANAP od rezortu pôdohospodárstva 10 mil. Sk.

Štátne lesy TANAP, ktorých zriaďovateľom je Ministerstvo pôdohospodárstva SR, sa starajú o lesný pôdny fond vo vlastníctve štátu a na prenajatých pozemkoch, o drobné vodné toky a plesá, živočíšstvo a ryby na území TANAP-u, Pieninského národného parku a v ich ochranných pásmach. Ku koncu decembra minulého roka zamestnávala organizácia 515 pracovníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu