Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Yazaki chce v Michalovciach prijať ďalších 900 ľudí

Zamestnanci firmy Yazaki
Zamestnanci firmy Yazaki

BRATISLAVA - Japonský výrobca káblových zväzkov pre automobilový priemysel Yazaki chce na jar budúceho roka prijať ďalších 900 ľudí do svojho závodu v Michalovciach.

Spoločnosť pritom v januári ohlásila prepúšťanie a skrátila pracovný čas. Neskôr sa jej však podarilo získať nové zákazky a mohla zamestnať ďalších pracovníkov. Informoval o tom dnes denník Hospodárske noviny.

"Do apríla sme mali veľký pokles objednávok, šli sme na štvordňový pracovný týždeň," uviedla Iveta Veľasová z oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti. Po získaní nových zákaziek výrobca káblových zväzkov zamestnal 1152 ľudí. "V prvom štvrťroku by sme mali prijať ďalších 900," dodala Veľasová.

Yazaki však na Slovensku zatvorí prevádzku v Snine, kde podľa denníka ukončí výrobu určitého typu káblového zväzku. O prácu tak príde vyše sto ľudí, ktorí sa v prípade záujmu budú môcť zamestnať v Michalovciach.

Michalovský Yazaki je jedným z najväčších zamestnávateľov v regióne. Spoločnosť patrí pod japonský koncern Yazaki Corporation.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu