Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Do júna sa dokončilo 7230 bytov, o 1,5 % viac ako vlani

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Slovensku sa v prvom polroku dokončilo 7230 bytov, čo je o 1,5 percenta viac ako v rovnakom období vlaňajška. Vyplýva to z informácií, ktoré dnes zverejnil Štatistický úrad. Z bytového fondu naopak ubudlo 585 bytov, z toho viac ako štyri pätiny bolo zbúraných.

Najviac nových bytov (2145), vyše štvrtina z celkového počtu, sa v prvom polroku dokončilo v Bratislavskom kraji. Najmenej ich pribudlo v Košickom (492) a Prešovskom kraji (562). Počet dostavaných bytov nestúpol vo všetkých regiónoch, menej ako v prvom polroku 2008 sa ich dobudovalo v hlavnom meste a okolí, v Trnavskom, Prešovskom a Košickom kraji.

Od januára do konca júna sa začalo stavať 11.102 bytov, teda o 14,1 percenta menej ako v prvom polroku vlani. Ku koncu šiesteho mesiaca bolo rozostavaných takmer 70.000 bytov.

Výstavba bytov v uplynulých rokoch napredovala vďaka rastu príjmov, príchodu zahraničných investorov a väčšej dostupnosti pôžičiek na kúpu nehnuteľností. Takýto vývoj sa premietol do nárastu cien novostavieb, ktoré ťahali aj ceny starších realít. V posledných mesiacoch však ceny nehnuteľností po dlhšom čase začali klesať, prispeli k tomu aj dopady svetovej hospodárskej krízy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu