Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hromadné prepúšťanie ohlásila odevná firma v Nitre

(Zdroj: SITA)

NITRA - Hromadné prepúšťanie ohlásila v Nitre ďalšia firma. Spolu 33 ľudí prepustí od 1. augusta do 1. decembra spoločnosť, ktorá šije v Nitre odevy. Zverejnenie svojho mena si neželá.

Informoval o tom riaditeľ Odboru služieb zamestnanosti na úrade práce v Nitre Igor Vavrík. Je to už osemnásta firma, ktorá nahlásila na úrade práce hromadné prepúšťanie v okresoch Nitra a Zlaté Moravce v súvislosti s hospodárskou krízou. Podľa nitrianskeho župana Milana Belicu však kraj v porovnaní s inými regiónmi Slovenska obišiel celkom dobre. Ako uviedol, Nitriansky samosprávny kraj ponúka najviac voľných pracovných miest po Bratislavskom samosprávnom kraji a to okolo 900.

Miera nezamestnanosti stále rastie, ku koncu júna dosiahla v okrese Nitra 7,13 percenta a v okrese Zlaté Moravce 11,82 percenta. V Nitre eviduje úrad práce 6 688 uchádzačov o zamestnanie, Zlatých Moravciach 2 691. Voľných pracovných miest je v Nitre 150, Zlatých Moravciach 30. "V júli a v auguste nám situácia každoročne stagnuje, firmy cez leto veľmi neprijímajú ani neprepúšťajú zamestnancov. Nárast miery nezamestnanosti predpokladám v septembri, kedy do evidencie pribudnú absolventi škôl," povedal Vavrík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu