Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

V okrese Humenné ohlásili hromadné prepúšťanie dve firmy

(Zdroj: Jupiterimages)

HUMENNÉ - V okresoch Humenné a Snina sa nezamestnanosť vyšplhala na najvyššiu úroveň za posledných päť rokov. Podľa štatistiky z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Humennom v oboch okresoch spolu sa o prácu uchádzalo ku koncu apríla 9 280 ľudí.

V Humennom je takmer 15-percentná miera evidovanej nezamestnanosti, v Sninskom okrese už prekročila hranicu 20 percent. Nezamestnanosť sa zrejme bude ďalej zvyšovať, v piatok nahlásili na úrad práce hromadné prepúšťania dve ďalšie firmy. Akciová spoločnosť Chemlon Humenné zvýšila počet ohlásených ohrozených pracovných miest z pôvodných 195 na 315. Výrobca mäsových výrobkov Mecom Trade, spol. s.r.o. Humenné plánuje prepustiť 60 svojich zamestnancov z celého Slovenska. Ide o predavačov z vlastných predajní.

Ako uviedol vedúci oddelenia informačno-poradenských a sprostredkovateľských služieb humenského úradu práce Michal Druga, od októbra minulého roku, kedy v súvislosti s hospodárskou krízou dostali prvé oznámenie o hromadnom prepúšťaní, bolo doposiaľ nahlásených už osem hromadných prepúšťaní. Súhrn ohrozených pracovných miest predstavuje 1 841, z toho k 30. aprílu bolo reálne zrušených 951 pracovných pozícií.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu