Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Púchovský Continental prepustí 265 zamestnancov

TRENČÍN - Púchovskí výrobcovia osobných aj nákladných pneumatík, zastúpení v koncerne Continental AG, prepustia 265 ľudí. Ako dôvod firmy uvádzajú zníženie dopytu po pneumatikách na nákladné autá a až o polovicu nižší predaj strojných zariadení.

Ich výroba sa zároveň presúva do Nemecka. Continental Matador Rubber s.r.o. ruší k 1. septembru strojársku divíziu, o prácu príde asi 190 ľudí. "Po dôkladnej analýze výroby strojných zariadení sa bude implementovať stratégia jedného výrobného miesta. V dôsledku toho sa bude výroba strojných zariadení koncentrovať v Hannoveri-Stöcken v Nemecku," uvádza sa v tlačovej správe spoločnosti Continental AG.

Druhá púchovská firma, Continental Matador Truck Tires s.r.o., prepustí najneskôr do novembra 75 ľudí. "Automobilový dodávateľ musí v súčasnosti riešiť nadmerné kapacity viac ako dva milióny nákladných pneumatík po drastickom poklese dopytu v prvých mesiacoch roku 2009,“ píše sa ďalej v správe. Ešte pred týmto krokom musela spoločnosť znížiť objem výroby približne o 50 %. "Už sme implementovali všetky opatrenia a úpravy, ktoré sú k dispozícii: skrátili sme pracovný čas, zastavili sme prijímanie nových pracovníkov a viacerým zamestnancom sme ponúkli náhradnú prácu. Napriek tomu sú potrebné ďalšie opatrenia. V súčasnosti neustále prebieha dialóg so zástupcami zamestnancov, nakoľko naše úsilie sa sústreďuje na poskytnutie právneho poradenstva, pomoci a podpory dotknutým zamestnancom", dodal Friedrich Wilhelm Falkenreck, riaditeľ pre ľudské zdroje divízií pneumatík v spoločnosti Continental.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Považskej Bystrici momentálne eviduje deväť nahlásených hromadných prepúšťaní. Riaditeľ úradu Ján Šumega uviedol, že firma, ktorá sa zaoberá odlievaním neželezných kovov, prepustí 26 ľudí. Spoločnosť využila zákon a neumožnila úradu práce prezradiť jej meno. K ostatným nahláseným hromadným prepúšťaniam riaditeľ nič bližšie neuviedol s tým, že ešte neboli prerokované.

Nemecká spoločnosť Continental v roku 2007 kúpila 51 % akcií slovenskej gumárenskej spoločnosti Matador Rubber, ktorú integrovala do svojich globálnych štruktúr divízie osobných a ľahkých nákladných pneumatík. Začiatkom júla minulého roka zvýšila svoj majetkový podiel v spoločnosti Continental Matador Rubber z 51 % na 66 %. Spoločnosti Continental a Matador spolupracujú už od roku 1998, kedy založili v Púchove joint-venture na výrobu nákladných pneumatík. Spoločnosť Continental je jedným z najväčších investorov v automobilovom priemysle na Slovensku a s približne 4 400 zamestnancami je tiež jedným z najväčších zamestnávateľov v krajine. Celosvetovo spoločnosť v súčasnosti zamestnáva približne 133 tis. ľudí v takmer 190 mestách v 35 krajinách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu