Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ficova vláda pripravila štát o 2,6 mld. eur, tvrdí Mikloš

Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš
Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Plytvanie a nehospodárne nakladanie vlády Roberta Fica s verejnými zdrojmi pripravilo štát o viac ako 78 mld. korún, alebo 2,6 mld. eur. Uviedol to v utorok podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš s tým, že o túto sumu prišiel štát v tridsiatich najväčších prípadoch plytvania a rozkrádania verejných zdrojov.

Podľa jeho slov je pritom takýchto prípadov omnoho viac. "Zverejníme podrobný zoznam aj s vyčíslením aj zdokumentovaním toho, ako štát v dôsledku politiky vlády Roberta Fica prichádza o desiatky miliárd korún v čase keď chýbajú peniaze v zdravotníctve, keď chýbajú peniaze v školstve. V čase keď desaťtisíce ľudí prichádzajú o zamestnanie," konštatoval exminister financií. Stanovisko úradu vlády sa vzhľadom na premiérovu návštevu Českej republiky zatiaľ nepodarilo získať.

Pokračujúce zadlžovanie Slovenska vytkol vláde v utorok aj expremiér a predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda. Opozičné strany podľa jeho slov predstavia zhruba o mesiac ďalší balík opatrení, ktorý má pomôcť zmierniť dopady hospodárskej krízy. Dôvodom pre vypracovanie týchto opatrení je podľa predsedu najsilnejšej opozičnej strany zlý vývoj slovenskej ekonomiky. Pri navrhovaní konkrétnych opatrení chcú však opozičné strany podľa jeho slov brať do úvahy aj ich nároky na verejné financie. Za prípustné pritom Mikuláš Dzurinda na tlačovej besede po skončení okrúhleho stola organizovaného opozičnými stranami a Inštitútom pre moderné Slovensko, ktorý bol venovaný práve riešeniam dôsledkov hospodárskej krízy, označil aj prípadné navýšenie deficitu verejných financií. Avšak len za predpokladu efektívneho využitia prostriedkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu