Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nový Volkswagen sa bude vyrábať v Bratislave!

BRATISLAVA - Nemecká automobilka Volkswagen definitívne rozhodla o umiestnení výroby vozidiel New Small Family na Slovensku. Potvrdila to hovorkyňa VW Slovakia Daniela Rutsch.

"Teší ma dôvera, ktorá bola vložená do bratislavského závodu," okomentoval rozhodnutie nemeckej centrály predseda predstavenstva VW Slovakia Andreas Tostmann. Celkové investície dosiahnu 308 mil. eur. Počet zamestnancov automobilky na Slovensku by sa mal zvýšiť o približne 1 500.

Prvé vozidlá nového modelového radu opustia linky na začiatku roku 2011. Výrobná kapacita závodu sa zvýši na 400 tis. áut ročne. Slovenská vláda už v decembri minulého roka schválila na tento investičný projekt stimuly vo forme daňových úľav vo výške viac ako 14 mil. eur.

Koncern Volkswagen pôsobí na Slovensku prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Volkswagen Slovakia, ktorá je výrobno-montážnym podnikom. V Bratislave vyrába nemecká automobilka VW Touareg, Audi Q7, časť vozidiel Porsche Cayenne a Škodu Octavia, v Martine má závod na výrobu prevodoviek a komponentov do prevodoviek a v Košiciach sa pripravujú autá na export do Ruska. Automobilka zamestnávala v roku 2008 priemerne 7,8 tis. pracovníkov. V uplynulom roku sa v závode v Bratislave vyrobilo 188 tis. vozidiel, kým v roku 2007 sa vyrobilo 249 tis. automobilov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu