Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Návrh ŠR má podľa Mikloša podporu koaličných poslancov

"Jediným otvoreným problémom zostáva envirofond, v tejto veci sme sa zatiaľ s ministrom životného prostredia nedohodli," uviedol Mikloš.

BRATISLAVA - Návrh budúcoročného štátneho rozpočtu (ŠR) má podľa ministra financií a podpredsedu SDKÚ Ivana Mikloša podporu všetkých koaličných poslancov.

"Jediným otvoreným problémom zostáva envirofond, v tejto veci sme sa zatiaľ s ministrom životného prostredia nedohodli," uviedol Mikloš po stredajšom rokovaní poslaneckých klubov k návrhu ŠR na rok 2005. Ako dodal, otázkou Environmentálneho fondu sa koaliční partneri budú zaoberať na budúcotýždňovom rokovaní koaličnej rady.

Stredajšie rokovanie koaličných poslaneckých klubov k návrhu ŠR bolo podľa Mikloša len informatívne. "Nikto nespochybnil tento rozpočet, nikto neavizoval, že by mal návrhy, ktoré by menili rozpočet, najmä v zmysle navyšovania deficitu verejných financií," uviedol. V budúcom roku rozpočtuje Ministerstvo financií SR schodok verejnej správy vypočítaný podľa metodiky ESA 95 bez započítania nákladov dôchodkovej reformy na úrovni 3,4 % hrubého domáceho produktu. Koalícia podľa Mikloša ešte o rozpočte nerokovala s opozičnými poslancami. Podľa predsedu KDH Pavla Hrušovského si koaliční partneri na stredajšom stretnutí vysvetlili svoju pozíciu k tomu, čo sa odohráva vo vnútri vládnej koalície. Vládna koalícia si podľa neho našla k sebe cestu. "Dúfam, že dohoda bude trvalá a dúfam, že nebude trvať tak krátko, ako sme boli zvyknutí po minulé týždne a mesiace," konštatoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu