Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dolár oslabil kvôli nejasným výsledkom volieb v USA

LONDÝN - Dolár v stredu oslabil voči euru a hlavným zahraničných menám, keď trh očakával výsledky prezidentských volieb v USA.

Rastúce ceny ropy prispeli k poklesu japonského jenu. Prezident George W. Bush sa priblížil víťazstvu nad demokratickým konkurentom Johnom Kerrym, pričom vyšší úradník Bieleho domu vyslovil presvedčenie o Bushovom znovuzvolení, čo podporilo americkú menu.

Nejasné výsledky v kľúčovom štáte Ohio oddialili definitívny výsledok volieb. Americký dolár následne oslabil, pričom voči austrálskemu doláru zaznamenal šesťmesačné minimum.

O 13:00 GMT sa dolár obchodoval voči euru na úrovni 1,2756 USD/EUR, keď počas dňa poklesol o 0,25 %. Začiatkom obchodného dňa posilnil dolár voči euru na 1,2658 USD/EUR. Voči švajčiarskemu franku oslabila americká mena o 0,25 % na 1,2016 CHF/USD.

Japonský jen sa voči euru obchodoval o 0,6 % nižšie na 135,87 JPY/EUR a voči doláru o 0,38 % nižšie na 106,51 JPY/USD. Austrálsky dolár posilnil voči americkej mene na 0,7535 USD/AUD, čo je najvyššia hodnota od polovice apríla tohto roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu