Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Kerry znížil Bushov náskok

John Kerry
John Kerry

WASHINGTON – Demokratický prezidentský kandidát John Kerry znížil náskok republikána Georga Busha potom ako vyhral v štáte Wisconsin. Nerozhodnuté tak zostávajú tri štáty Nové Mexiko, Iowa a Ohio. Vo všetkých troch vedie americký prezident George Bush.

Kerry podľa odhadov agentúry AP získa desať hlasov wisconsinských voliteľov a zvýši svoje celkové skóre na 252 voliteľov. Bush má zatiaľ 254 voliteľov z 270, čo je minimálne množstvo voliteľov potrebných na zvolenie za prezidenta.

Situácia v Novom Mexiku (päť voliteľov) je podľa amerických televízií natoľko vyrovnaná, že zatiaľ nieje možné odhadnúť víťaza. Podľa AP má Bush v tomto štáte náskok zatiaľ len 5 822 hlasov. V Iowe (sedem voliteľov) podľa agentúry zatiaľ nebolo spočítaných 65.000 hlasov a Bush má náskok 15.000.

Rozhodujúci však bude štát Ohio, kde má Bush náskok 145.000 hlasov. Neboli však zatiaľ spočítané tzv. provizórne hlasy asi 180.000 voličov, ktorí sa zaregistrovali na poslednú chvíľu. Spočítané zatiaľ neboli ani korenšpondenčné hlasy asi v polovici okrskov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu