Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Francúzsko poskytne automobilkám výraznú finančnú pomoc

VESOUL - Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy vo štvrtok uviedol, že Francúzsko poskytne oslabenému automobilovému priemyslu veľký objem finančnej pomoci. Francúzsky prezident po návšteve automobilky skupiny PSA Peugeot Citroen ďalej povedal, že štát vynaloží maximálne úsilie, aby automobilový sektor vyšiel z krízy silnejší ako predtým.

"Spolupracujeme s automobilovým sektorom, výrobcami automobilov a ich dodávateľmi, aby sme sa dostali z tejto situácie a ukončili finančný plán podpory do konca tohto mesiaca," dodal Sarkozy. Podľa prezidenta je vláda pripravená zabezpečiť potrebnú pomoc v podobe pôžičiek alebo záruk, aby kompenzovala obmedzenie financovania spoločností.

Štát však bude žiadať, aby sa automobilky vzdali svojich offshoringových aktivít a posilnili svoje pozície vo Francúzsku. Budúci týždeň sa vláda stretne s predstaviteľmi sektora, aby rokovali o podrobnostiach plánu pomoci automobilovému priemyslu, ktorý čelí veľkému prepadu predaja z dôvodu hospodárskej krízy a obmedzenému prístupu k pôžičkám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu