Vlachovo: Na jahňacine si pochutnajú Taliani
- Autor: © Zoznam/
- Zdroj: Nový Čas
- Foto: Nový Čas
- Nahlásiť chybu

Zdroj: Nový Čas
VLACHOVO - Gurmáni si zgustnú! Jahňacina z Vlachova pri Rožňave opäť skončí na veľkonočných stoloch. Mäso z malých ovečiek je tradičnou pochúťkou najmä na juhu Európy, kam zamieri transport týchto živých zvierat z Gemera.
Už aj čipy
„Novinkou pri preprave živých jahniat je povinné nastreľovanie čipov pod kožu na ich identifikáciu. Samozrejme, dodržiavať sa musia aj prísne predpisy, aby počas transportu nedošlo k úhynu zvierat. Týka sa to pravidelných prestávok a dostatku krmiva i vody,“ uviedol Miloš Šmíro.- Autor: © Zoznam/
- Zdroj: Nový Čas
- Foto: Nový Čas
- Nahlásiť chybu