Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ministerstvo hospodárstva prevzalo podiel v Slovak Telekom

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva prevzalo od ministerstva dopravy 34-percentný podiel v telekomunikačnom operátorovi Slovak Telekom. Stalo sa tak na základe uznesenia vlády z decembra minulého roka.

ČTK o tom dnes informoval hovorca ministerstva dopravy Marián Jánošík. K presunu došlo po opakovanej kritike Európskej komisie. Tá ministerstvu dopravy vyčítala, že má podiel v spoločnosti a zároveň pripravuje legislatívu či financuje telekomunikačného regulátora.

"Zároveň bol listom ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií informovaný väčšinový akcionár Deutsche Telekom AG o uskutočňovaní úkonov smerujúcich k realizácii prevodu správy akcií z ministerstva dopravy na ministerstvo hospodárstva," dodal Jánošík. Nemecký Deutsche Telekom vlastní 51-percentný podiel v Slovak Telekom.

Podľa rozhodnutia vlády z vlaňajšieho júna sa jediným akcionárom za štát v Slovak Telekome mal stať Fond národného majetku (FNM), ktorý drží 15 percent akcií firmy. Vládny kabinet sa však napokon vrátil k pôvodnému zámeru ministerstva dopravy a rozhodol o prevode akcií na ministerstvo hospodárstva.

Európska komisia už od roku 2004 upozorňovala Slovensko, že ministerstvo dopravy nie je nezávislé od operátora pevných liniek. Ak by ministerstvo akcie nepreviedlo, hrozila by krajine žaloba od komisie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu