Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Koruna si voči euru opäť polepšila

BRATISLAVA - Slovenská koruna sa dnes voči euru spevnila na mesačné maximum 33,71 SKK/EUR po tom, čo sa zvýšila dôvera investorov voči rozvíjajúcim sa trhom strednej a východnej Európy.

ČTK to povedal díler Tatra banky Boris Somorovský. V závere obchodovania mena nepatrne korigovala a obchodovala sa za 33,72 koruny za euro; počas dňa si tak pripísala 15 halierov.

Koruna si polepšila aj voči doláru. Dostala sa na 25,16 SKK/USD, zatiaľ čo dopoludnia ešte bola na 25,28 koruny za dolár.

"Najvýraznejšie z regiónu sa spevnila koruna, poľský zlotý a maďarský forint," poznamenal obchodník. Ak by sa koruna udržala na súčasných úrovniach, mohla by sa v ďalších dňoch posilniť, dodal. Trh by tak testoval hranicu 33,50 SKK/EUR. Oslabenie koruny nad 34 SKK/EUR nepredpokladá.

Koruna sa v uplynulých týždňoch oslabovala, keď sledovala vývoj na finančných trhoch regiónu. Na slabšie úrovne ju tlačilo tiež vyplácanie dividend zahraničným akcionárom slovenských podnikov. V závere minulého týždňa ju však podporili straty amerického dolára na svetových devízových trhoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu