Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Leteckí navigátori stále hrozia štrajkom

Dispečer Pavel Bugár, že riaditeľ Roman Bíro pokračuje v tom, čo už raz k štrajku navigátorov viedlo.
Dispečer Pavel Bugár, že riaditeľ Roman Bíro pokračuje v tom, čo už raz k štrajku navigátorov viedlo.

BRATISLAVA - Medzinárodný audit Eurocontrolu nezažehnal štrajk leteckých navigátorov. Tí tento týždeň definitívne rozhodnú, či vstúpia opäť do ostrého štrajku a zastavia tak prelety nad naším územím. Dispečeri vyčítajú ministrovi dopravy Vážnemu, že doteraz nedostali výsledky auditu a neodvolal ich šéfa Romana Bíra.

Z tohto dôvodu stále zostávajú leteckí navigátori v štrajkovej pohotovosti. Už 7. júna rozhodne ich valné zhromaždenie o tom, či vstúpia opäť do štrajku. „Audit nám nedali. Bolo len pracovné sedenie, kde sa prerokoval materiál, ktorý sme potom museli vrátiť. V rukách nemáme nič,“ povedal Novému Času ich hovorca Pavel Bugár. Audit skončil pred dvomi týždňami. Dispečeri žiadajú oficiálny audit podpísaný Eurocontrolom.

Ministerstvo dopravy tvrdí, že nič nezatajuje. „Celý auditový spis bol k dispozícii všetkým zainteresovaným stranám počas vyše trojhodinového rokovania, ktoré bolo venované príprave akčného plánu na báze auditu,“ vyjadril sa hovorca rezortu dopravy Marián Jánošík. Ministerstvo má vraj pripravený scenár aj pre prípad štrajku, ktorý zatiaľ neprezradí. Medzinárodný audit poukázal aj na určité riziká pri zavádzaní nových systémov.

Bugár tvrdí, že riaditeľ Letových prevádzkových služieb Roman Bíro pokračuje v tom, prečo žiadali jeho hlavu. „Otvára sa ďalší nový priestor bez vypracovaných postupov, ako sa vlastne bude robiť,“ uzavrel Bugár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu