Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Európski papaláši u nás: Prejedli takmer milión!

BRATISLAVA - Po summite hláv európskych parlamentov, ktorý sa skončil pred týždňom, Národná rada SR zrátala výdavky. Najšokujúcejšia je suma, ktorú Slovensko zaplatilo za občerstvenie počas konferencie. Viac ako 300 delegátov z krajín EÚ nám za jedlo zanechalo účet takmer milión korún.

Kompletné občerstvenie podľa Eleny Valovičovej z Kancelárie NR SR zahŕňalo všetky podávané obedy, večere, ako aj občerstvenie počas trojdňovej konferencie. Slovensko počas nej hostilo parlamentných šéfov z 31 krajín Európy. „Suma za catering (jedlo) sa blíži k sume 1 milión Sk,“ potvrdil hovorca šéfa parlamentu Jozef Plško.

Podľa Valovičovej najvyššími položkami boli tie, ktoré parlament nemohol zabezpečiť z vlastných zdrojov. Okrem občerstvenia mastnú sumu vyplatili aj za prenájom technického zabezpečenia konferencie. „Rozmiestnenie tlmočníckych kabín, obrazoviek pre tlmočníkov, ozvučenie priestorov a prenájom staničiek je v celkovej hodnote 800-tisíc Sk,“ spresnila Valovičová. Z „pozostatkov“ konferencie sa tešia aj naši poslanci. V NR SR totiž natiahli červený koberec a nakúpili luxusnejší nábytok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu