Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na trhu práce sa vlani umiestnilo 220,4 tis. nezamestnaných

BRATISLAVA - Na pracovnom trhu sa počas minulého roka umiestnilo celkovo 220,4 tis. uchádzačov o zamestnanie. Ide o 60,9 % z celkového počtu uchádzačov o prácu, ktorých v minulom roku úrady práce vyradili zo svojej evidencie.

Pre nespoluprácu vyradili úrady práce zo svojej evidencie 62,3 tis. uchádzačov o zamestnanie, čo predstavuje 17,2 % z celkového počtu vyradených nezamestnaných. Zvyšných 79 tis. evidovaných nezamestnaných úrady vyradili z evidencie z iných dôvodov, medzi ktoré patrí napríklad priznanie starobného dôchodku, či odchod do cudziny. Uvádza sa to v návrhu záverečného účtu kapitoly Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR za rok 2006, ktorý zverejnil rezort práce a sociálnych vecí.

"V medziročnom porovnaní sa v roku 2006 celkovo umiestnilo na trhu práce o 1,5 tisíc viac uchádzačov o zamestnanie, vyradených pre nespoluprácu bolo o 2,2 tisíc uchádzačov menej a ostatných vyradených uchádzačov bolo meziročne menej o 5,8 tisíc," uvádza sa v materiáli. Priemerný počet disponibilných uchádzačov o prácu, teda tých, ktorí môžu okamžite nastúpiť do práce, vlani predstavoval 265,4 tisíc osôb, čo je medziročne menej o 35,8 tisíc osôb. Celkový priemerný počet evidovaných nezamestnaných bol v minulom roku 299,2 tis. osôb. Ide o medziročný pokles o 41,2 tis. ľudí.

Disponibilná miera nezamestnanosti na Slovensku dosiahla vlani v priemere 10,4 %, čím medziročne klesla o 1,3 percentuálneho bodu. "Rok 2006 bol charakteristický výrazným poklesom miery evidovanej nezamestnanosti, keď miera evidovanej nezamestnanosti zaznamenala historicky najnižšie hodnoty a prvýkrát od roku 1997 klesla pod 10 %," konštatuje ministerstvo práce a sociálnych vecí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu