Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nástupný plat v Sewone v R. Sobote bude 9 700 Sk

RIMAVSKÁ SOBOTA - Nástupný plat zamestnancov v novej fabrike spoločnosti Sewon v Rimavskej Sobote by mal byť 9 700 Sk. Základná minimálna hodinová mzda bez bonusov by mala byť 40 Sk. Na prezentácii Sewon ECS Slovakia v rimavskosobotskom Dome kultúry to povedal personálno-administratívny manažér spoločnosti Peter Puchoň.

Mzda zamestnancov sa podľa Puchoňa bude odvíjať aj od ponúkaných bonusov, jazykových znalostí a ďalších aktívnych prístupov zamestnancov. Riaditeľ spoločnosti Sewon ECS Slovakia Senng Kil Park potvrdil, že platy zamestnancov budú konkurencieschopné s inými odvetviami. Podľa Parka majú záujem najmä o ľudí so základným vzdelaním v približnom pomere 70 % ženy a 30 % muži, veková hranica podľa jeho slov nie je striktne daná.

Podľa personalistky hnúštianskej pobočky spoločnosti Sewon Zuzany Romanovej by v priebehu marca malo prvých 400 ľudí absolvovať školenie v Lednických Rovniach, Hnúšti alebo Rimavskej Sobote. Pri prijímaní administratívnych pracovníkov budú brať do úvahy hlavne ovládanie anglického jazyka na komunikatívnej úrovni a prácu s počítačom. Podľa riaditeľa Senng Kil Parka by prevádzku v Rimavskej Sobote mali začať v júni tohto roka. Park v prípade väčších požiadaviek zo strany zákazníkov pripustil aj možnosť zvýšenia dvojzmennej prevádzky na trojzmennú.

O prezentáciu spoločnosti a ponúkané voľné pracovné miesta prejavilo záujem takmer tisíc ľudí. Spoločnosť Sewon vyrába komponenty pre automobilový priemysel a je jedným z dodávateľov automobilky Kia. V Rimavskej Sobote plánuje zamestnať 1 000 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu