Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Rozzúrený šéf: Ako sa máte brániť

Nahnevanému šéfovi neoponujte a povedzte mu svoje argumenty vo vhodnej chvíli.
Nahnevanému šéfovi neoponujte a povedzte mu svoje argumenty vo vhodnej chvíli.

Krik rozhnevaného cholerického bosa vyvoláva u mnohých podriadených poriadny strach. Túto nepríjemnú scénu môžete prežiť buď tak, že sa obrníte nepriestrelným pancierom a necháte ho vyzúriť sa, alebo mu dokážete v správnu chvíľu podať zopár dobrých argumentov. Závisí len od vás, čomu dáte prednosť.

Neraz sa stáva, že kritika šéfa je oprávnená. V tomto prípade spravíte najlepšie, ak s ním budete súhlasiť. Svoju chybu však nijako nezveličujte, ani sa prehnane neospravedlňujte. Vetami typu: „Máte pravdu, budem o tom rozmýšľať…“ alebo „Áno, mám na tom svoj podiel viny, ale pokúsim sa to napraviť…“ mu dokážete, že si jeho kritiku vážite a že si z nej vezmete aj ponaučenie. Kedy už nemlčať Na taktiku mŕtveho chrobáka by ste mali zabudnúť, keď šéfova kritika prejde doosobných urážok. Urážky a ponižovanie tolerovať nemusíte. Jasne mu dajte najavo, že sa vám to nepáči, a pokiaľ sa vás to výrazne dotklo, požiadajte ho, aby sa vám ospravedlnil. Ak to neurobí, dajte mu čas a vráťte sa k problému neskôr.

5 overených tipov


1. Nechajte ho vykričať sa Radšej buďte ticho a do monológu nezasahujte, mohlo by sa to totiž otočiť proti vám a skončiť riadnou slovnou prestrelkou.

2. Zachovajte pokoj Aj keď je to pre vás ťažké, pokúste sa zostať nad vecou. V jeho najväčšom amoku sa neospravedlňujte, ani nič nevysvetľujte.

3. Neľutujte sa Nedajte sa zatiahnuť do roly obete. Len čo prepadnete takémuto pocitu, aj okolie vás tak začne vnímať.

4. Vyhnite sa urážkam Nedajte sa vyprovokovať do slovných útokov a urážok. Konflikt by ste vyostrili a nedokázali uviesť do poriadku.

5. Zabodujte argumentmi V priebehu šéfovho záchvatu dávajte pozor, čo vám vlastne vyčíta. Keď skončí, v pokoji to s ním predebatujte.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu