Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na Slovensko už prúdi ropa cez ropovod Družba

BRATISLAVA - Na Slovensko už prúdi ropa cez južnú vetvu ropovodu Družba. Dodávky ropy sa obnovili v stredu v noci pred 23:00 hod. ČTK o tom informovalo vedenie spoločnosti prepravcu Transpetrol. Preprava ropy sa zastavila v pondelok večer pre spor Bieloruska a Ruska.

"V neskorých večerných hodinách 10. januára o 22:43 začal Transpetrol a.s. prijímať ropu do prečerpávacej stanice Budkovce," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Štefan Czucz.

Bratislavská rafinéria Slovnaft ešte v stredu dostala od vlády súhlas na pôžičku ropy zo štátnych rezerv, ak by sa dodávky neboli obnovili.

Rusko zastavilo tranzit ropovodom Družba začiatkom týždňa preto, že Bielorusko údajne ropu nelegálne odčerpávalo. Oba štáty sa od začiatku roka sporia o poplatky za vývoz a tranzit ropy. Spor vyvrcholil v pondelok zastavením exportu ruskej ropy cez Družbu, na ktorom je závislých niekoľko európskych štátov. V stredu sa oba štáty na urovnaní problémov dohodli. Z Ruska do Európy začala ropa prúdiť ropovodom Družba v stredu zhruba po 22:30.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu