Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predaj nových bytov v Bratislave stúpol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Dopyt po nových bytoch v Bratislave v druhom kvartáli tohto roka stúpol. Vyplýva to z údajov realitnej spoločnosti Herrys, podľa ktorej počet predaných nových bytov v druhom štvrťroku vzrástol oproti predchádzajúcemu kvartálu zo 601 na 765.

Medziročne to znamenalo nárast o 12 %. Z predaných bytov bolo 60 % rozostavaných. Najviac sa ich pritom predalo, podobne ako v prvom štvrťroku, v prvom bratislavskom okrese a naďalej prevládajú dvoj a trojizbové byty.

Ponuka nových bytov sa v hlavnom meste podľa Herrys z hľadiska počtu dramaticky nezmenila. Už druhý kvartál v poradí sa pritom v ponuke zvyšoval počet rozostavaných bytov, ktorých bolo 1 590, kým dokončených bytov sa evidovalo 1 003. "V nasledujúcich dvanástich mesiacoch môže do predaja pribudnúť až 4 000 bytov, čo pri súčasnom tempe predaja môže ponuku zvýšiť až o 50 %," uvádza spoločnosť Herrys.

Svoju úlohu pri rastúcich predajoch nových bytov podľa realitnej kancelárie zohráva aj cena. V druhom kvartáli sa totiž záujemcovia opäť zameriavali najmä na projekty s cenou nižšou, ako je trhový priemer. Cenový rozdiel medzi dokončenými bytmi a rozostavanými bytmi je pritom stále na úrovni približne 13 %, čo v priemere predstavuje zhruba 220 eur za meter štvorcový bez dane z pridanej hodnoty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu