Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Schäuble: Kríza sa neskončila, ale eurozóna výrazne pokročila pri jej riešení

Wolfgang Schäuble
Wolfgang Schäuble (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Krajiny eurozóny postupujú pri riešení dlhovej krízy, myslí si nemecký minister financií Wolfgang Schäuble. "Kríza sa ešte neskončila, uviedol Schäuble. Dodal, že eurozóna urobila výrazný pokrok, informovala agentúra DPA.

Rozdiely v konkurencieschopnosti medzi krajinami menovej únie sa zmenšili. Priemerné nové zadlženie eurozóny sa počas uplynulých troch rokov znížilo o polovicu a zlepšili sa európske rozhodovacie mechanizmy. Podľa Schäubleho pokroky robia aj krajiny, ktoré dostali finančnú pomoc.

Znovuzískanú dôveru trhov môže eurozóna ešte posilniť, ak budú členské krajiny pokračovať v začatých reformách, tvrdí Schäuble. Rozdiely medzi úročením dlhopisov jednotlivých štátov klesli. "Nemáme dôvod upadať do depresie," upozornil Schäuble. Nemecká ekonomika sa opäť oživuje, ako signalizujú aktuálne údaje. Európska komisia očakáva, že reálny rast najväčšej európskej ekonomiky v roku 2014 dosiahne 2 %.

Schäuble predpokladá, že politický pat v Taliansku sa vyrieši. "Mám veľkú dôveru, že v Taliansku sa vytvorí stabilná a akcieschopná vláda." Informovala o tom agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu