Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Železničiari chcú dať za šesť ležadlových vozňov 2,5 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. vyhlásila rokovacie konanie so zverejnením na používanie šiestich ležadlových vozňov v osobnej doprave počas štyroch rokov za predpokladanú cenu 2,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Zároveň si vyhradzuje počas platnosti budúcej rámcovej dohody právo uplatniť opciu na zvýšenie počtu používaných ležadlových vozňov v prípade nevyhnutnej potreby.

Štátny železničný osobný dopravca o tom informoval vo Vestníku verejného obstarávania s tým, že bude rozhodovať ekonomicky najvýhodnejšia ponuka a použije elektronickú aukciu. Uchádzači môžu požiadať o účasť do 1. marca. Musia preukázať, že v rokoch 2010 a 2011 dosiahli v oblasti týkajúcej sa predmetu zákazky obrat spolu minimálne 1 mil. eur. Železničná spoločnosť pri poskytovaní služieb v lôžkových a ležadlových i reštauračných vozňoch doteraz spolupracuje so spoločnosťou Wagon Slovakia Košice, a.s.

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. začala svoju činnosť ako samostatný podnik od začiatku roka 2005 po rozdelení bývalej Železničnej spoločnosti, a.s. na dva subjekty. Spoločnosť prebrala aktivity v osobnej železničnej doprave. Eviduje základné imanie vo výške 212,441 mil. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu