Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tendre za milióny eur na električky a trolejbusy rieši ÚVO

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Tri súťaže na nové električky a trolejbusy za milióny eur, ktoré Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyhlásil ešte v novembri minulého roka, rieši Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). K predmetu zákazky totiž eviduje námietky, potvrdil pre TASR tlačový tajomník úradu Ján Mažgút.

Kedy námietky úrad dostal a čo obsahujú, Mažgút nešpecifikoval, keďže konanie o nich práve prebieha. Na rozhodnutie má ÚVO podľa zákona 30 dní. "Ale neráta sa 30 dní od podania námietky, ale od doručenia kompletnej dokumentácie. Nemusí to teda znamenať, že dňom prijatia námietky začína úrad hneď konať,"

 Na električky vyhlásil dopravca dva tendre, na trolejbusy jeden. Tri desiatky nových električiek budú stáť 75 miliónov eur bez DPH, pričom celková hodnota zákazky vrátane dodávky električky či ceny za údržbu je 108 miliónov eur. Za 80 trolejbusov zaplatí zase 41 miliónov eur bez DPH z celkovej ceny zákazky vyše 70 miliónov eur. Financovať to bude z eurofondov. Peniaze z únie sa však musia vyčerpať do konca roka 2015.

Lehoty, dokedy mohli uchádzači predkladať svoje ponuky, vypršali v decembri 2012. Koľko uchádzačov sa do súťaže prihlásilo, dopravný podnik nechcel špecifikovať. Obálky podľa hovorkyne DPB Agáty Stanekovej ešte neotvorili. Predpokladajú však, že víťazov vyberú v apríli. Či konanie o námietkach môže viesť k zrušeniu súťaže je podľa Mažgúta predčasné hovoriť. Všetko bude podľa neho závisieť od výsledku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu