Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Paríž sa zaväzuje k splneniu svojich fiškálnych cieľov

Moscovici ešte skoršie tento týždeň povedal, že Francúzsko zníži v budúcom roku schodok rozpočtu pod 3 % HDP
Moscovici ešte skoršie tento týždeň povedal, že Francúzsko zníži v budúcom roku schodok rozpočtu pod 3 % HDP (Zdroj: TASR)

PARÍŽ - Francúzsko bude musieť vyvinúť "obrovské snahy“, aby splnilo ciele v oblasti verejných financií. Je však zaviazané tak urobiť, aby si udržalo dôveryhodnosť.

Vo štvrtok to povedal francúzsky minister financií Pierre Moscovici. "Čo od nás ľudia očakávajú je dôveryhodnosť, a to je to, čo prinesieme,“ povedal a zároveň poznamenal, že Paríž musí preto splniť rozpočtové ciele, ktoré si stanovil. Na otázku týkajúcu sa rozhodnutia Európskej centrálnej banky (ECB) začať nový program skupovania dlhopisov Moscovici povedal: "Vítam myšlienku, že členské štáty musia konať, aby umožnili ECB plniť si svoje povinnosti.“

Moscovici ešte skoršie tento týždeň povedal, že Francúzsko zníži v budúcom roku schodok rozpočtu pod 3 % hrubého domáceho produktu (HDP). Odmietol však poskytnúť detaily vládnej prognózy vývoja ekonomiky, ktorá by mala byť podľa očakávaní revidovaná smerom nadol. Francúzska vláda v súčasnosti prognózuje ekonomický rast pre budúci rok na úrovni 1,2 %, zatiaľ čo v tomto roku ráta s rastom ekonomiky o 0,3 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu