Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mihál: Lopatka radšej odišiel, ako by mal vyhovieť politickým tlakom

Jozef Mihál
Jozef Mihál (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podľa bývalého ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jozefa Mihála (SaS) bolo len otázkou času, kedy príde generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne (SP) Ľuboš Lopatka do konfliktu s vedením rezortu.

Ako dnes Mihál povedal na tlačovej konferencii v Bratislave, Lopatkovi neboli po chuti politické nominácie, do ktorých ho tlačil súčasný minister Ján Richter (Smer-SD).

"Rozhodol sa radšej odísť z funkcie, ako by mal takýmto politickým tlakom vyhovieť," povedal dnes Mihál. Takisto zdôraznil, že predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS) boli zhruba pred dvoma rokmi veľmi radi, keď sa im podarilo získať manažéra Lopatku na post šéfa SP. "Jeho príchodom do Sociálnej poisťovne získala poisťovňa takého šéfa, ktorého už dlho mala mať," vyhlásil Mihál.

Ako dodal, pod Lopatkovým vedením sa inštitúcia postavila na nohy a zlepšili sa jej ekonomické parametre. Zvýšil sa výber poistného, vymáhanie pohľadávok a znížil sa počet sťažností. "Sociálna poisťovňa sa stávala inštitúciou bližšie k občanovi," konštatoval Mihál, podľa ktorého je súčasná situácia v rezorte práce ukážkou novej politickej kultúry vlády Roberta Fica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu